welcome to my blog , all worm blogs are invited to this blog ^^ , no rules just read , follow , like , and comments . updated daily :) also dont forget to visit my links down there , get in touch ! im friendly okay. #HEARTNANG

Best tak Blog ni ? Subscribe !

so nerdy ! mentor 5 !

Teka-teki siapakah enam protege yang terpilih bagi program realiti popular, Mentor 5 akhirnya terjawab petang tadi dalam 'Mini Showcase Mentor 5' yang berlangsung di pusat membeli-belah One Utama.

Enam peserta yang terpilih daripada ribuan peserta yang hadir ke sesi ujibakat ialah Salma (Erra Fazira), Ayish (Noh Hujan), Iqa (Edry Abd Halim), Ratnah (Afdlin Shauki), Shiha (Datuk Sharifah Aini) dan Aiman (Rahim Maarof).

Memasuki edisi kelima penganjurannya, ternyata Mentor kali ini masih hebat dan kekal di hati masyarakat Malaysia. Ini terbukti apabila hampir 3 ribu orang telah menghadiri sesi ujibakat yang berlangsung sejak Disember lalu. Selain itu, dua episod awal yang sudah ditayangkan di TV3 mulai 13 Februari lalu juga menerima sambutan yang luar biasa apabila mendapat rating yang cukup membanggakan.

Mentor 5 masih mengekalkan format pemarkahan yang terbahagi kepada tiga bahagian iaitu 50% daripada juri profesional, 30% melalui undian SMS dan 20% daripada juri awam yang terdiri daripada pelajar-pelajar muzik, wartawan dan golongan semi-profesional dalam industri muzik.

Musim kali ini masih mengekalkan Ally Iskandar Mohd Mardzi sebagai pengacara program, Jurnal Mentor dan Jurnal Protege manakala Nas Ahmad bertindak sebagai pengacara bersama sewaktu konsert mingguan untuk mendapatkan kisah-kisah yang berlaku di sebalik tabir dan di belakang pentas.

lepas baca korang comment la , kalau tak pun . like atau follow pun jadi laa . thanks for visiting kawan (:

Bual-bual sini.

sentuhan kamu.