welcome to my blog , all worm blogs are invited to this blog ^^ , no rules just read , follow , like , and comments . updated daily :) also dont forget to visit my links down there , get in touch ! im friendly okay. #HEARTNANG

Best tak Blog ni ? Subscribe !

Bau Ketiak Lelaki Pengubat Stress Wanita

 
 

1. Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita? Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University of Pennsylvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid.

2. Manakala menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America, sebelum ini bau ketiak lelaki yang sengaja "diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya. Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, “wangian” ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang.

lepas baca korang comment la , kalau tak pun . like atau follow pun jadi laa . thanks for visiting kawan (:

Bual-bual sini.

sentuhan kamu.