welcome to my blog , all worm blogs are invited to this blog ^^ , no rules just read , follow , like , and comments . updated daily :) also dont forget to visit my links down there , get in touch ! im friendly okay. #HEARTNANG

Best tak Blog ni ? Subscribe !

Making Cute Rainbow Background or Banner using photoshop CS4-5

ku mok share share bwat background pelangi :D
first kmu mesti ada photoshop cs5 atau cs4 , kalau version yang sblum ny , x taw la juga . 


yg ptma , buka ps , pastu tekan file>new .


ubah width yg kmu suka , atau ikut jak yg di gmbar .


pastikan warna kat bawah tu hitam , jangan warna lain .


pastu , click filter > render > fibres .


lpas tu , tkan filter > blur > motion blur , bwad mcm kat gmbar .


tekan background tu dua kali , pastu kuar tab mcm kat gmbar , tkan sja ok .


lpas tu right click kat "layer 0" tuh , dan tekan blending options .


first , tekan gradient overlay , pastu ubah blend mode ke linear burn , gradient plak ambil warna pelangi
angle ubah ke 0 .


Ni la hasil nya hehe , cute juga kan , lpas tu bley r ubah atau letak nama untuk banner , kalau untuk backgound biarkan gini sja . 


ni sy bah skit , tp x cntik sgt haha ! TRY IT URSELF !




lepas baca korang comment la , kalau tak pun . like atau follow pun jadi laa . thanks for visiting kawan (:

Bual-bual sini.

sentuhan kamu.